Hafdis Haugaard

Parterapi

Der kan være utrolig mange årsager til at gå til parterapi. Med parterapi kan I lære bevidst dialog, hvor I hjælpes med at opbygge tryghed, så I kan finde hinanden igen. Kontakt mig og prøv parterapi

Book en tid eller Kontakt mig for mere info

Parterapi – hvad er det, og hvad får I ud af det? 

At leve sammen i et parforhold rummer mange udfordringer, som kan have meget forskellig karakter. Blandt de ofte forekommende er problemer med at kommunikere, opslidende konflikter, manglende gnist, utilfredsstillende sexliv eller utroskab. Udfordringerne kan forekomme, uanset om I har været i et langvarigt forhold, eller jeres parforhold er af nyere dato.

Jeg hjælper par med parterapi i hele århus og omegn (Hele Østjylland, i Højbjerg, i Risskov, i Viby og ja, hele Århus).

Parterapi

Parterapi er en samtale mellem dig og din partner, og det er min opgave at guide jer. Jeg hjælper jer med at styrke jeres gensidige tilknytning, kommunikation og forståelse, hvor I vil lære at blive bedre til at lytte til hinanden! Det er så befriende at kunne kommunikere uden angreb eller misfortolkning. Målet med dette er at give jer overskud og glæde, der vil få direkte effekt på jeres liv, såvel privat som professionelt. 

“ Jeg kan varmt anbefale Hafdis. Hun er rigtig sød og god at tale med og man føler sig godt tilpas. Samtidig med det så er hun rigtig dygtig og professionel, og har givet mig rigtig mange gode redskaber med som hjælp. Og det har hjulpet rigtig meget.”

Eksempler på hvad parterapi kan gøre for jer:

 • Parterapi hjælper jer med at opdage værdien af at blive lyttet til
 • Parterapi hjælper jer med nye måder at kommunikere på, når I er udfordret af dyb uenighed
 • Parterapi hjælper jer til selverkendelse og til at reflektere over jeres behov
 • Parterapi hjælper jer med at opnå et harmonisk parforhold uden jalousi og mistillid
 • Parterapi hjælper jer med at opnå indsigt og forståelse til at bryde med jeres gamle adfærdsmønstre
 • Parterapi hjælper jer med at undlade at lede efter fejl hos hinanden.

Parterapi er et oplagt valg for:

 • jer, der er kørt fast og har brug for støtte til at komme videre.
 • jer, der tager jeres forhold alvorligt og er indstillede på at tage ansvar for jeres fælles udvikling.
 • jer, der er tæt på at gå fra hinanden, men ønsker at give forholdet en sidste chance.
 • jer, der er udfordrede på grund af ”dine, mine og vores” børn.
 • jer, der lever en travl og stressende hverdag, hvor I er gledet længere og længere fra hinanden

Intimitet i parforholdet

Begær er en fundamental del af vores frihed og lykke. Rigtig mange føler, at der er for lidt passion i deres parforhold. Selv om vejen til et dejligt intimliv ligger lige under overfladen, er vi for bevidste, bange for afvisning, og vores selvtillid er for svag til, at vi tør gøre noget ved det. Vi tilbringer hele weekender på forretningskonferencer for at lære, hvad der er nyt og hot i vores erhverv. Vi bruger tid på dagens træning til den kommende halvmarathon, og vi bruger tid på at lære så meget nyt, f.eks. at gå til yoga, at meditere og at lave hjemmelavet pasta … men når det kommer til soveværelset, har vi kun den viden, som vi har fra den forfærdelige, gammeldags seksualundervisning i vores ungdom, fra erotiske film og i bedste fald samtaler med venner. Alt for mange har svært ved at snakke med sin partner om hvordan, de har det med deres eget samliv – hvad der mangler, og hvad skal der til for at det bliver bedre. Hvornår har I sidst afsat tid til at fortælle hinanden om jeres længsler? Med andre ord været fokuseret på at forbedre noget af det vigtigste i jeres parforhold. Det kan være udfordrende, og det kræver en hjælpende hånd til at lære at kommunikere på en ny måde. Det er aldrig for sent at genfinde hinanden!

ER PARTERAPI KUN FOR PAR I KRISE?

Parterapi er ikke kun for par i krise. Faktisk møder jeg i min praksis flere og flere modige par, der er fulde af kærlighed til hinanden og som netop opsøger parterapi, fordi de ønsker at passe på deres parforhold ved at blive bedre til at forstå hinandens følelser og tanker samt ikke mindst at blive bedre til at kommunikere uden angreb eller misfortolkning.

Parforhold er ikke et problem, der skal løses. Det er et mysterium, der skal leves!

Parterapi nær dit område

Parterapi for skilte

Parterapi er en hjælp til jer, der ønsker at få et ekstra kig på jeres parforhold. Er I kørt skævt af hinanden og har brug for en uvildig person til at lede jer på rette kurs igen, så kan parterapi være en god idé. Ordet "terapi" kan måske afskrække nogle, men man skal se det som en samtale og en snak om, hvad der kan rettes op på. Der er ikke noget i vejen for at få hjælp udefra til ens parforhold, ligesom man får hjælp til at bygge en terrasse, hvis man har brug for det. 

Parterapi foregår udvildigt, så terapeuten tager ikke parti eller side, men deltager uden forudindtagede holdninger og meninger. Det gør, at alle kan tale frit og åbent, og man dermed nemmere kan få en dialog i gang. Terapeuten tager dig og dine problemer alvorligt og giver dig modspil. Du får sat tanker i gang, du ikke selv ville have tænkt, og du får derfor en masse at tænke over efter et besøg. For parterapi er det vigtigt, at begge parter bliver hørt, og dert sørger parterapeuten for. Det er vigtigt, at alle får løsnet op og lettet sit hjerte, så dialogen kan foregå på bedst mulige vis og resultatet dermed også kan blive derefter. 

Parterapi for ældre

Parterapi er ikke ensbetydende med, at dit forhold eller liv er på forkert kurs. Parterapi kan være en god idé for mange, især ældre, der måske i en længere periode har kørt livet på 'rutinerne' og ønsker en form for opfriskning og nyt syn på tilværelsen. Det kan parterapi hjælpe med. 

Er der noget i livet, du og din partner ønsker belyst på en ny og anderledes måde, eller noget, I gerne vil have talt om med en udefra, der ikke har aktier i jeres forhold, historie eller enkelte synspunkter, så kan parterapi være en god idé. Terapeuten kommer med egne holdninger og synsvinkler, og tager ikke parti fra én af jer. Terapeuten lader begge parter tale, føre ordet og komme af med de ting og tanker i hvert især måtte sidde inde med.

Terapeuten lader ligeledes jer begge komme af med tanker og sætte ord på de følelser, I har, ligesom hun stiller spørgsmål til jer, der skaber dialoger på ny og sætter tankerne i gang hos jer. Er besøg hos en parterapeut kan altså være med til at skabe nye tanker og idéer ligesom det kan skabe en ny og forbedre gnist hos ældre par, der har været sammen længe.

Terapi der virker

Terapi der hjælper
uanset din situation

Book en tid eller Kontakt mig for mere info